ananasu sultys

Tai rankinė sulčiaspaudė. O už jos galite įžiūrėti arbūzus ir ananasus. Šį kartą tik apie ananasus. Arba kaip mus užhipnotizavo sulčių spaudėjas. Neišsigąskite, užhipnotizavo gerąja prasme. Taigi eidami pro sulčių prekystalį, kaip jau buvome įpratę ant kiekvieno kampo, stabtelėjome ir paprašėme ananasų sulčių. Dar pripratę prie vakarietiško greito vartojimo, t.y. išmauki ir bėgi, nustebome išgirdę ramiu balsu ištartą pasiūlymą “Please, sit down”. Pagalvojau, bet mes tik sulčių… Tačiau pardavėjo ramus veidas privertė atsisėsti. Ir stebėti. Jis tarsi meditacinėj būsenoj, niekur neskubėdamas lėtai apčiupinėjo kiekvieną turimą ananasą, išrinko labiausiai prinokusį. Įgudusiais bet lėtais rankų judesiais jį nulupo ir gražiai sudėjo į dubenį. Tuomet ėmėsi sulčiaspaudės. Ją perskalavo vandeniu. Vienodais ir grakščiais judesiais pradėjo sukti rankeną ir dėti ananasų skiltis. Pasruvo sultys. Iš vieno ananaso dvi pilnos stiklinės. Skonis dangiškas. Kol mes mėgavomės, jis vėl perspaudė ananaso išspaudas ir pripylė dar po pusę stiklinės sulčių. Nesinorėjo kad šis procesas baigtusi…

Pasirodo šis sulčių spaudėjas čia pat už savo kiosko augina tuos anasus ir kitus vaisius. Todėl ir elgiasi su jais su didele meile ir atidumu…

Labiausiai ko pasilgstu, tai būtent tokio šviežio maisto, kai vaisiai ir daržovės iš sodo ar daržo keliauja tiesiai tau ant stalo. Išvengdamos beprotiško jų žalojimo fabrikuose, fūrose ar jūriniuose konteineriuose bei prekybos centruose.

Advertisements