Ziurovai

Dažnas klausia kada yra geriausias sezonas vykti į Indiją? Atsakau trumpai – tuomet kai pavyksta gauti pigų lektuvo bilietą. Taip taip, sakau rimtai. Juk bene didžiausią kelionės biudžeto dalį ir sudaro skrydis. Na dar svarbu, kad tramiai galite ištrūkti atostogų. Kai jau turite bilietą ir skrydžio datas, planuokite kur ir ką lankysite. Indijoje tuo pačiu metu galite rasti atšiaurų žiemos speigą Himalajuose ir tropinius karščius pietuose.

Jei atsitiko kitaip ir norite aplankyti konkrečias vietas, tuomet, žinoma, svarbu pasidomėti koks ten oras ir kada bus, mums europiečiams, labiausiai tinkamos oro sąlygos ten lankytis. Ką gi rekomenduoja kelionių gidai? Visuose rasite parašyta, kad Indijoje yra trys pagrindiniai sezonai:

Karštasis sezonas. Vasario mėnesį oras Indijoje pradeda šilti ir birželį pasiekia karščio piką. Centrinėje Indijoje 45 laispsniai dar daugiau tampa norma. Tai sausas ir karštas sezonas, kurį gegužės antroje pusėje pradeda keisti drėgnesni orai ir trumpos liūtys. Šiuo sezonu maloniau lankytis vesėsnėse kalnų vietovėse.

Drėgnas sezonas. Birželį nuo pietų pradeda slinkti musonas ir iki liepos dažnais lietumis nukloja Indiją iki pat šiaurinių regionų. Dažni lietūs neatvėsina oro ir aplinka tampa drėgna bei karšta tarsi rusiškoje pirtyje. Kasdienis stiprus lietus nuolat maišosi su kaitria saule. Gatves ir viską aplinkui išpuošia srūvantys purvo upeliai. Toks oras šiaurės rytuose išsilaiko iki ankstyvo gruodžio.

Tinkamas sezonas. Spalį musonai baigiasi ir šiuo metu į Indiją atvyksta daugiausia turistų. Iki lapkričio būna mums tinkamiausi nei per daug šilti nei per daug šalti orai. Išimtis yra Himalajų regionas, kur geriausias sezonas yra nuo gegužės iki spalio mėn. Aplink Delhi ir kitus šiaurinius regionus gruodį ir sausį išsilaiko šilti orai, tik naktys gali būti gana vėsios. Tačiau pietuose praktiškai niekuomet nebūna šalta.

Taigi jau ko gero nusprendėte, kad vasarą keliautumėte į Himalajus,  o žiemą į pietus. Juk tuomet tinkamiausias oras! Va čia aš ir norėčiau jums rekomenduoti priešingai. Pačiais ‘patogiausiais’ mėnesiais suvažiuoja daug turistų, o tai reiškia perpildytus viežbučius, infliuotas kainas ir didžiules minias lankytojų prie įdomesnių objektų. Aš visuomet stengiuosi rinktis sezono pakraščius, t.y. arba vos prasidedant sezonui arba jam vos tik pasibaigus.

Tačiau siūlau vadovautis tasiykle nr. 1. vykite tada, kai tik galite 😉